Tweeten
De betekenis van NLP
NLP: Neuro Linguļstic Programming.

Neuro = zenuw (brein), Linguïstic = taal, Programming = programmeren.

In iedere situatie waarin jij verkeert, gebeuren er dingen die je via je zintuigen waarneemt. Je ziet, hoort, voelt, proeft, ruikt iets. In je brein wordt deze waarneming vertaalt en dit leidt tot een ervaring. De ervaring kan een goed gevoel zijn, maar ook een vervelend, naar gevoel.

NLP zintuigen 

De NLP technieken werken vaak zeer krachtig en snel. Dit betekent dat de meeste mensen, na 6 uren NLP coaching, zich al veel beter en krachtiger voelen. En met meer zelfvertrouwen in het leven staan. Dankzij toepassing van de technieken ben je beter in staat om ook tijdens vervelende situaties jezelf de kracht te geven om hier beter en gemakkelijker mee om te gaan. Oefening baart kunst en de kracht zit in de herhaling.

Voor wie zijn de NLP technieken goed om te leren?
Eigenlijk zijn de technieken voor iedereen goed om te leren. Desondanks toch wat voorbeelden van enkele situaties waarbij de technieken heel goed werken:

·Ik krijg een naar, vervelend gevoel, door dat……….(voorbeeld: ik mij onzeker voel of door dat iemand iets zegt of doet)
·Ik heb een vervelende, nare ervaring die al lang voorbij is. Maar mij nog steeds een vervelend, naar gevoel geeft wanneer ik er aan terug denk.
·De radertjes in mijn hoofd gaan maar door, ik zou een knop willen hebben waarmee ik mijn gedachten uit of stop kan zetten.

Wil je meer weten over NLP en de technieken dan kun je hier gratis en vrijblijvend de brochure “GoedVoelen” opvragen.

AV NLP